Fixe 877 65 37 30 - Móvil: 633 93 12 83 info@forumcalafell.org

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha tombat aquest dijous el toc de queda reclamat pel Govern, que només serà vigent a 19 dels 148 municipis que la Generalitat volia mantenir sota el confinament nocturn. Tots els municipis del Bages es quedaran fora del toc de queda. La Generalitat havia proposat que Manresa, Artés, Navàs, Sallent, Sant Joan de Vilatorrada, Santpedor i Súria estiguessin inclosos en el toc de queda.

El Govern va sol·licitar dimarts que el toc de queda s’apliqués en aquells municipis amb una incidència acumulada de 125 casos per cada 100.000 habitants en els últims set dies. Fins aquesta setmana, el límit era de 250 casos per cada 100.000, i aquesta es la xifra que la justícia manté com a llindar per aplicar la mesura. El confinament nocturn es va recuperar oficialment el 14 de juliol i va entrar en vigor el mateix dia 16. És la segona vegada consecutiva que l’executiu reclamava endurir el límit de casos, que ha generat polèmica en municipis de platja que veuen incrementada la seva població i denuncien manca de recursos per fer front a reunions nocturnes si no estan dins dels índexs epidemiològics necessaris per estar sota el toc de queda.

Els municipis afectats són els següents: Alcarràs, Amposta, Arenys de Munt, Badia del Vallès, Balaguer, Banyoles, Calafell, Celrà, Cervelló, Gelida, Manlleu, Martorell, Montblanc, Móra d’Ebre, Palafolls, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Sarrià de Ter i Torroella de Montgrí.

Si bé el toc de queda desapareixerà a la majoria de municipis, les altres restriccions segueixen vigents. El TSJC sí que ha avalat que els locals culturals, d’oci, lleure i esports es vegin obligats a tancar a les 00.30 h. La venda de begudes alcohòliques en establiments comercials també està prohibida entre les 22.00 i les 6.00 h.

Així mateix, les reunions i trobades tant en espais públics com privats tampoc podran superar el límit de deu persones, excepte si pertanyen a la mateixa bombolla de convivència. L’aforament a l’interior de locals com bars i restaurants es limita al 50%, amb un màxim de sis persones juntes i amb les taules separades per dos metres de distància.

Font: Fihr.cat

Open chat
1
Hola!
Podem ajudar-te?