Fixe 877 65 37 30 - Móvil: 633 93 12 83 info@forumcalafell.org
Inicio de Página del Dossier de Noticias
01-07-2022
ACTUALITAT
EL PUNT AVUI
ENTREVISTA A ANTONI CANETE, PRESIDENT DE PIMEC DE CATALUNYA ANTONI CAÑETE “VIVIM UNA FALSA REALITAT PERQUÈ S’APROPEN UNS GRANS NÚVOLS”
El president de la confederació empresarial de la petita i mitjana empresa de Catalunya, PIMEC, assegura que s’acosten grans canvis en l’economia i que a la tardor “es podrien conjurar” tot un seguit de variables que poden provocar el tancament de moltes empreses. “Aquelles que no tinguin el volum i la capacitat financera lògicament passaran un mal tràngol”, diu.
EL PERIÓDICO
Un dels capítols essencials té a veure amb la lluita contra la morositat comercial i contra l’incompliment del termini legal de pagament entre particulars. Per a la introducció de mesures en aquest capítol ha sigut essencial la col·laboració dels diputats amb la Plataforma Multisectorial contra la Morositat (PMCM), que té com a president Antoni Cañete, que també ho és de la patronal PIMEC.
LA VANGUARDIA
EL CONGRÉS REGULA NOUS INCENTIUS I GARANTIES PER IMPEDIR LA MOROSITAT
El president de PIMEC i de la Plataforma Multisectorial contra la Morositat, Antoni Cañete, que va assistir com a convidat al ple, va afirmar ahir en declaracions als mitjans que “els canvis que s’han introduït en el tràmit parlamentari han estat determinants per fer que aquesta llei pugui ser eficaç i eficient”.
EL PUNT AVUI
AVUI COMENCEN LES REBAIXES “MÉS DISCRETES”
PIMEComerç manté que el consum s’ha aturat de cop per la situació econòmica. Àlex Goñi, president de PIMEComerç: “Ens convé que ens vagin bé aquestes rebaixes perquè el consum s’ha aturat de cop”.
EL 9 NOU
SORBOS ASPIRA A REFORÇAR EL MERCAT AMERICÀ AMB UNA PLANTA ALS EUA
L’empresa de Montornès busca la localització més adient en aquell país per instal·lar una planta, a partir de criteris logístics, fiscals i burocràtics, amb la intenció de fabricar directament a partir de 2023. La firma ha donat a conèixer aquest projecte amb motiu del lliurament del guardó a la petita empresa més competitiva en els premis anuals de la patronal PIMEC.
EL ECONOMISTA
ESPAÑA ES EL PAÍS DEL EURO EN EL QUE MÁS BAJA LA PRODUCTIVIDAD DESDE 2013
El rendimiento del mercado laboral cedió más de diez puntos y sigue sin igualar la media europea. Moncloa trata de imponer al INE un nuevo cálculo con capacidad para mejorar esta variable.
EXPANSIÓN
COFIDES RESCATA 89 PYMES CON 779 MILLONES DE EUROS
El fondo de rescate de Industria destinado a pequeñas y medianas empresas aprobó ayer una última tanda de 22 ayudas por 209 millones de euros.
EXPANSIÓN
EL FONDO DEL MECANISMO RED INVERTIRÁ EN DEUDA PÚBLICA DE ALTA CALIDAD
El fondo se financiará con el superávit de cuotas, los presupuestos y recursos de la UE. Las empresas que cojan ayudas tendrán que formar a sus trabajadores y no podrán despedir.
EL ECONOMISTA
EL DÉFICIT PÚBLICO CAE UN 70% GRACIAS A LA ALTA RECAUDACIÓN
La deuda de las Administraciones se sitúa en 7.884 millones de euros, el 0,6% del PIB, en el acumulado hasta abril.
CINCO DÍAS
EL MAYOR GASTO DE LAS FAMILIAS POR LA INFLACIÓN DEJA SU AHORRO EN TASAS NEGATIVAS
La tasa de ahorro cae al 7,5% desde el 22,3% de la renta en la pandemia. La renta disponible crece el 3,8%, hasta 181.147 millones de euros.
MANRESA DIARI
La Taula de Territori, Sostenibilitat i Infraestructures del Bages creix amb cinc nous membres
La Patronal Metal·lúrgica de la Catalunya Central, PIMEC Catalunya Central, Fundació Montepio, UPC Manresa i FUB se sumen a aquest ens liderat per la Cambra de Comerç de Manresa.
RÀDIO 4
XAVIER CAUFAPÉ: “LES PIMES DE LLEIDA DONEM SUPORT A LA CANDIDATURA SOSTENIBLE DELS JOCS OLÍMPICS COM A OPORTUNITAT PER REVITALITZAR EL TERRITORI”
Entrevista a Xavier Caufapé, president de PIMEC Lleida, al programa Avui Sortim. Podeu escoltar l’àudio a partir del minut 26.
RÀDIO BANYOLES
El Gimnàs Triops, premiat per la plataforma d’activitats dirigides gimtv.cat a la gala de PIMEC
El Gimnàs Triops ha recollit aquest dilluns un dels premis a la millor iniciativa empresarial que atorga PIMEC, la patronal de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya. El gimnàs banyolí va ser una de les set empreses reconegudes per la seva nova plataforma d’activitats dirigides en línia, www.gimtv.cat.
Les notícies i articles publicades en aquest recull de premsa no responen necessàriament al posicionament de l’entitat.
Share This
Open chat
1
Hola!
Podem ajudar-te?