Fixe 877 65 37 30 - Móvil: 633 93 12 83 info@forumcalafell.org

Inicio de Página del Dossier de Noticias
02-11-2022
ACTUALITAT
EL PERIÓDICO

PIMEC DEMANA QUE L’AMPLIACIÓ DEL PRAT INCLOGUI ALTRES AEROPORTS CATALANS

«Cal mirar els interessos de les minories i intentar solucionarlos, el que no ens pot passar és que aquests condicionin els interessos generals». Per al president de la patronal de la petita i mitjana empresa catalana PIMEC, Antoni Cañete, li va faltar dimensió al debat sobre l’ampliació de l’aeroport del Prat.

EL PERIÓDICO SEMÀFOR VERD – ANTONI CAÑETE


El president de la patronal de la pime catalana va proposar que el debat de l’ampliació de l’aeroport de Barcelona inclogui més representants de la societat civil i tingui en compte altres aeroports de Catalunya.

DIARI DE TARRAGONA
DE SUSTOS Y GRANDES DISGUSTOS
Article de Florenci Nieto: “El Ayuntamiento de Tarragona cobró la tasa de basura a los comercios durante el confinamiento, a pesar de que no generaban residuos, y ahora sube la tasa un abusivo 28%”.
EL PERIÓDICO 
L’ESTALVI ECONÒMIC I AMBIENTAL DE LES EMPRESES AMB PLAQUES SOLARS
Les petites i mitjanes empreses estan veient com els seus costos energètics s’estan disparant, amb factures que en molts casos s’estan multiplicant per dos. De fet, una enquesta elaborada per la patronal PIMEC assenyala que el pes de la despesa energètica sobre el total d’ingressos de les pimes catalanes s’ha triplicat en tot just dos anys, i ha passat del 5,8% al 15%. això, doncs, suposa un nou element de preocupació per a qualsevol petit empresari.
SETMANARI DE L’ALT EMPORDÀ
LA IMPORTÀNCIA DE LA FORMACIÓ PROFESSIONAL
Un estudi de PIMEC revelava que a Catalunya hi ha un 20% de treballadors amb estudis mitjans, la tipologia on estaria els antics estudiants d’FP o de cicles, mentre que a Alemanya aquest percentatge és de més del doble (44%).
CINCO DÍAS
ESPAÑA ELEVA SU PRESIÓN FSCAL AL 39% DEL PIB, PERO SIGUE POR DEBAJO DE LA UE
Los tributos y las cotizaciones ascienden al 41,7% del PIB en Europa .La recaudación avanza un 18% en España hasta el tercer trimestre.
EL ECONOMISTA
LA INFLACIÓN DE LA EUROZONA ESCALA AL 10,7% Y AÑADE MÁS PRESIÓN AL BCE
El nivel de precios alcanza un nuevo récord mientras la tasa subyacente se posiciona en el 5%. El PIB avanza un 0,2% y los expertos alertan de una estanflación previa a la contracción a final del año.
EL PAÍS
LA INCERTIDUMBRE SOBRE EL GAS PERSISTE PESE A CAER EL PRECIO
El recibo de la luz del mes de octubre de un usuario medio con la tarifa regulada -el denominado PVPC- se situó en octubre en los 92,85 euros, lo que representa una caída del 23% con respecto al pasado mes de septiembre y un 13,37% por debajo de la factura de hace un año.
CINCO DÍAS
LA SOSTENIBILIDAD, OTRA FORMA DE ATRAER CLIENTES
La mayoría de los hogares se muestran preocupados por el medio ambiente. Muchas marcas están actualizando los procesos de fabricación para responder a esta creciente demanda.
EXPANSIÓN 
LA FACTURA ELECTRÓNICA SERÁ OBLIGATORIA PARA LAS PEQUEÑAS EMPRESAS
La nueva normativa amplía la exigencia de emitir y remitir facturas en formato digital a todos los empresarios y profesionales.
LLEIDA TVJESÚS TORRELLES: “TENIM UN 22% DE POBLACIÓ FORMADA EN GRAUS MITJANS I FP I UN 26% AMB ALTRES TITULACIONS SUPERIORS. FALTEN ESPECIALITZACIONS EN GRAU MITJÀ, ESTEM TROBANT QUE LES EMPRESES NO TENEN MÀ D’OBRA” 

Intervenció de Jesús Torrelles, president de PIMEC Lleida, al debat sobre la iniciativa “Fòrum Secore”.

Les notícies i articles publicades en aquest recull de premsa no responen necessàriament
al posicionament de l’entitat.
Open chat
1
Hola!
Podem ajudar-te?