Fixe 877 65 37 30 - Móvil: 633 93 12 83 info@forumcalafell.org

Inicio de Página del Dossier de Noticias

04-11-2022

ACTUALITAT

 

ARA

L’ATUR DISSIPA ELS MALS PRESAGIS

La patronal PIMEC va qüestionar que l’atur hagi baixat a l’octubre i va defensar que “les dades són una ficció estadística”. El secretari general de l’entitat, Josep Ginesta, va assegurar que el ministeri de Treball havia aplicat un “canvi de criteri” a l’hora de considerar les persones que computen en el total de desocupats perquè no comptabilitza els fixos discontinus. Segons els seus càlculs, sense aquests la xifra de desocupats hauria pujat en 20.000 persones.

EL PUNT AVUI

L’ATUR CAU UN 1,8% DESPRÉS DE TRES MESOS DE PUJADES

La patronal de petites i mitjanes empreses PIMEC ha qüestionat aquest descens. “Les dades són una ficció estadística”, ha censurat el seu secretari general, Josep Ginesta, que ha explicat que el ministeri ha aplicat un “canvi de criteri” a l’hora de considerar les persones que computen en el total de desocupats perquè no ha comptabilitzat els fixos discontinus.

EL PERIÓDICO

EMPRESES CATALANES CORROBOREN QUE LA REFORMA HORÀRIA LABORAL ÉS POSSIBLE

Flexibilitat, antipresencialisme i teletreball són apostes d’aquestes pimes per «atraure i retenir el talent» entre els treballadors joves.

EL PERIÓDICO

LES ‘START-UPS’ REBEN IMPULS PER COMPETIR

El Congrés dels Diputats va aprovar ahir la que en realitat es diu llei de foment de l’ecosistema d’empreses emergents, un marc legal que regularà el mercat de l’emprenedoria tecnològica i que el sector entén com un primer pas per començar a competir en condicions d’igualtat amb la indústria europea.

EL ECONOMISTA

LA BANCA PERMITIRÁ QUE LOS COMERCIOS FINANCIEN VENTAS SIN COBRAR INTERESES

El sector se une para desarrollar un sistema de ‘compra ahora, paga después’ para las tiendas. Las entidades buscan comercializar esta solución entre negocios físicos con TPV y también ‘online’.

ONDA CERO

JOSEP GINESTA: “LES DADES QUE HEM CONEGUT SON UNA FICCIÓ ESTADÍSTICA RESPECTE A L’ATUR REGISTRAT, COM A MÍNIM EN COMPARACIÓ AMB LES DADES QUE CONEIXÍEM FINS ARA”

Declaracions de Josep Ginesta, secretari general de PIMEC, sobre l’estat de l’atur a Catalunya. A partir del minut 1.05.

RÀDIO 4

JOSEP GINESTA: “EL MERCAT DE TREBALL A CATALUNYA RESISTEIX MODESTAMENT. PODEM AFIRMAR QUE LES DADES DE L’ATUR QUE HEM CONEGUT SÓN UNA FICCIÓ ESTADÍSTICA”

Declaracions del secretari general de PIMEC, Josep Ginesta, als informatius sobre les dades de l’atur del mes d’octubre a partir del minut –28:43

EMPRESARIAL GIRONA

ENFORTIR EL VINCLE AMB ELS CENTRES DE CONEIXEMENT, UN REPTE PER A LES PIMES CATALANES

Article de Pere Cornellà, president de PIMEC Girona, sobre recerca, desenvolupament i pimes. El podeu trobar a la pàgina 17

RÀDIO ESTEL

DAVID COLL: “AMB LA SITUACIÓ D’AVUI I TAL COM ESTÀ L’ENTORN ECONÒMIC, S’ESTAN MARCANT PREUS ALTS FINS D’AQUÍ PRÀCTICAMENT UN ANY”

Entrevista a David Coll, president de PIMEC Agroalimentària al programa “El Matí a Ràdio Estel” sobre actualitat.

RÀDIO ESTEL

ITZIAR RUEDAS: “LA LLEI ASSIMILA LA SITUACIÓ DE DISCRIMINACIÓ A LA SITUACIÓ DE MALALTIA, COSA QUE DIFICULTARÀ L’ACOMIADAMENT D’AQUESTES PERSONES”

Intervenció de Itziar Ruedas, directora Jurídica de PIMEC, al programa “Plusvàlua dones”, sobre la Llei 10/2022 de garantia integral de la llibertat sexual. A partir del minut 18:39.

 

Les notícies i articles publicades en aquest recull de premsa no responen necessàriament al posicionament de l’entitat.

Open chat
1
Hola!
Podem ajudar-te?