Fixe 877 65 37 30 - Móvil: 633 93 12 83 info@forumcalafell.org

Inicio de Página del Dossier de Noticias

ACTUALITAT

EL PAÍS

LAS PATRONALES PRESIONAN SOBRE LOS PRESUPUESTOS

El presidente de la Generalitat, Pere Aragonès, y las consejeras Laura Vilagrà y Natàlia Mas se reunieron con representantes de las principales patronales catalanas para hablar de los Presupuestos para 2023. PIMEC estuvo representada por su presidente, Antoni Cañete, y por su secretario general, Josep Ginesta. “Necesitamos Presupuestos, porque al igual que una empresa sin presupuesto no funciona, un país sin presupuesto tampoco lo puede hacer”, manifestó Cañete.

REGIÓ7

ELS PRESSUPOSTOS DEL 2023, IMPRESCINDIBLES

Esteve Pintó, president de PIMEC Catalunya Central: “És imprescindible que el govern treballi amb amplis consensos i majories parlamentàries i que prioritzi l’aprovació del pressupost per al 2023. No ens conformem amb una pròrroga que no permetrà donar resposta a la complexa situació actual”.

ARA

UNIVERSITATS DUES DE CADA TRES PRÀCTIQUES UNIVERSITÀRIES NO ES PAGUEN

Des de PIMEC admeten que les pràctiques són un “factor rellevant” per adquirir competències professionals, però també generen una despesa per a les institucions que acullen els practicants. Per això reclamen que l’Estatut del Becari tingui en compte “la dimensió real del teixit empresarial” català.

EL PERIÓDICO

EL COMERÇ CONFIA EN EL BLACK FRIDAY PER AVIVAR EL CONSUM

“No estem per fer descomptes, més aviat per tancar”, sintetitza el president de PIMEComerç, Àlex Goñi. “Anem molt ajustats amb els marges per abaixar preus: aquest any no hi haurà descomptes agressius”.

EL PERIÓDICO

BIZBARCELONA APLEGARÀ 190 EXPERTS PER IMPULSAR L’EMPRENEDORIA

Els dies 9 i 10 de novembre, Fira de Barcelona organitza l’esdeveniment referent per actualitzar els negocis, les pimes i el talent local i suma oportunitats laborals amb el Saló de l’Ocupació. El Bizbarcelona compta amb el suport de PIMEC, entre d’altres.

EL PERIÓDICO

L’ECONOMIA CATALANA ES VA DESACCELERAR EN EL TERCER TRIMESTRE AL CRÉIXER EL 0,1%

Gràcies a la fortalesa del consum privat, la taxa interanual de millora del PIB es va situar en el 4%, dues dècimes per sobre de la mitjana espanyola. La Generalitat destaca l’impuls de l’economia en un estiu sense restriccions sanitàries. Ara l’amenaça per al creixement és la pujada dels tipus d’interès del Banc Central Europeu.

EL NUEVO LUNES

EL CONGRESO APRUEBA LA LEY DE ‘STARTUPS’ CON LAS ÚLTIMAS ENMIENDAS

La ley suaviza la tributación inicial de las empresas emergentes, reduciendo el tipo del Impuesto de Sociedades del actual 25% al 15%, durante un máximo de cuatro años. La Ley de fomento del ecosistema de las empresas emergentes ha recibido el respaldo de los principales grupos políticos en el Congreso de los Diputados.

LA VANGUARDIA

BARCELONA-TARRAGONA ÉS EL TERCER EIX DE LA UE EN TRANSPORT DE MERCADERIES

Només un 18,7% de les mercaderies es mouen per tren, una quota que gairebé no creix des de fa anys. En aquest sentit, un estudi sobre la UE proposa fer servir més el ferrocarril i descongestionar les carreteres.

CINCO DÍAS

EL GOBIERNO SE PLANTA PARA EVITAR QUE LA BANCA TRASLADE EL IMPUESTO AL CLIENTE

A pesar de que el Banco Central Europeo recomendó en su dictamen sobre el gravamen (que se aplicará en 2022 y 2023) que las entidades deberían tener en cuenta todos sus costes, incluidos los fiscales, a la hora de formar sus precios, el Ejecutivo se mantiene inflexible y quiere controlar que el tributo no lo acaben pagando los clientes.

EL PAÍS

ESPAÑA REDUCE A LA MITAD LA BRECHA DE PRESIÓN FISCAL CON LA EUROZONA

La ratio de ingresos sobre PIB sube en más de tres puntos hasta el 43,7%, frente al 47,2% de promedio europeo con datos de 2021, sin que esto obedezca a las subidas de impuestos.

EL ECONOMISTA

HACIENDA ADMITE QUE SOLO HA LIBERADO EL 21% DE LOS FONDOS NEXT GENERATION

Así lo refleja la Inspección General, que recoge la gestión acumulada hasta el 30 de septiembre. Los ministerios que ostentan los grandes proyectos son los más lentos en la ejecución.

Les notícies i articles publicades en aquest recull de premsa no responen necessàriament al posicionament de l’entitat.

Open chat
1
Hola!
Podem ajudar-te?