Fixe 877 65 37 30 - Móvil: 633 93 12 83 info@forumcalafell.org
Inicio de Página del Dossier de Noticias
10-10-2022
ACTUALITAT
DIARI DE TARRAGONA
PIMEC LAMENTA QUE SE GENERE «INESTABILIDAD»
“La ruptura en el Gobierno llega en un momento en el que urgen políticas de recuperación y de política económica para controlar la inflación que tanto está haciendo peligrar la viabilidad de las empresas y los puestos de trabajo”, señaló Antoni Cañete, presidente de PIMEC, en un comunicado.
CINCO DÍAS
LA OPORTUNIDAD DEL ALZA SALARIAL VARIABLE DE LOS EMPLEADOS PÚBLICOS
Josep Ginesta, secretario general de PIMEC y profesor de OBS Business School: “La subida acordada en el proyecto de Presupuestos introduce un mecanismo que se usa con menos frecuencia de lo debido en la negociación colectiva”.
EL PUNT AVUI
CÀTEDRES QUE SURTEN COM BOLETS
Xavi Segura, president de la Comissió d’Universitats de PIMEC, explica que els instruments de connexió entre universitat i empresa resulten molt llunyans per al teixit empresarial majoritari de Catalunya, el format per minipimes i micropimes.
EL PUNT AVUI
COM ACTUAR DAVANT UN CIBERATAC QUE HA BLOQUEJAT LES DADES PERSONALS?
Departament Jurídic de PIMEC: “Davant d’un atac informàtic, per complir amb la normativa de protecció de dades, l’empresa hauria de coordinar la resposta a l’incident convocant d’urgència la comissió de seguretat de protecció de dades (gabinet de crisi)”.
DIARI DE SABADELL
RECEL SOBRE L’IMPOST DE SUCCESSIONS
El president de la Comissió Economicofiscal de PIMEC, Joan Maria Gimeno, apunta que el tribut penalitza especialment la successió de pares a fills: “En una herència entre cònjuges, en canvi, l’impost és més benevolent”.
DIARI DE GIRONA
«LA PRECARIETAT LABORAL ACABA PORTANT A UNA PRECARIETAT VITAL»
El president de PIMEC Girona, Pere Cornellà, va defensar que “el nou món és dels joves”, i que el talent és el seu prinicipal tresor: “No el podeu posar al servei de qualsevol”, va advertir.
DIARI DE TARRAGONA
LA MITAD DE PYMES DE TARRAGONA, EN RIESGO DE ENTRAR EN PÉRDIDASUna reciente encuesta de PIMEC radiografía la situación extrema que vive buena parte del tejido empresarial tarraconense. La mitad de las pymes de la provincia están en riesgo de entrar en pérdidas. De ellas, un 25%, es decir una de cada cuatro, ya están en esa situación deficitaria.
EL ECONOMISTA
LA CONSTITUCIÓN DE EMPRESAS CAYÓ UN 3% ENTRE LOS MESES DE ENERO Y AGOSTO
El total de constituciones de empresas en los tres primeros trimestres del año ha alcanzado las 75.703, un descenso del 3% frente a los mismos meses el pasado año, mientras que la inversión de capital realizada ha caído un 10%.
EL ECONOMISTA
MENOS PRESTACIONES POR DESEMPLEO EN LOS PRESUPUESTOS
El Gobierno destinará un total de 20.901 millones de euros al pago de prestaciones por desempleo en 2023, lo que representa un descenso de casi 1.200 millones en comparación con el presupuesto de 2022, según consta en el Proyecto de Ley de Presupuestos Generales del Estado (PGE) para 2023.
EL PERIÓDICO
LA CRISI ARRACONA LES PETITES ENERGÈTIQUES QUE VENEN LLUM I GAS
Els alts preus ofeguen la liquiditat d’aquestes companyies. Algunes mesures del Govern dificulten que puguin competir en preus amb gegants com Iberdrola, Endesa i Naturgy.
VIAEMPRESA
Josep González: “Les malalties de salut mental s’han agreujat a les empreses”
El president de la Fundació PIMEC, Josep González, exigeix canvis als governs que facilitin la segona oportunitat pels empresaris que vulguin tornar a emprendre.
ECONOMIADIGITAL.ES
Cataluña cubre solo el 6% su demanda eléctrica con energía eólica
Joan Vila, presidente de la comisión de energía de PIMEC: “Una panadería ha pasado de tener facturas de 150 euros a ser de casi 3.000. Muchas están evocadas a cerrar”.
Les notícies i articles publicades en aquest recull de premsa no responen necessàriament al posicionament de l’entitat.
Open chat
1
Hola!
Podem ajudar-te?