Fixe 877 65 37 30 - Móvil: 633 93 12 83 info@forumcalafell.org
Inicio de Página del Dossier de Noticias
17-10-2022
ACTUALITAT
DIARI MÉS
«MOLTES EMPRESES ESTAN EN RISC PERQUÈ EL PREU DE L’ENERGIA ES MENJA ELS MARGES»
Entrevista a Josep Ginesta, secretari general de PIMEC: “Tenim una productivitat pròxima a la de Turquia i un salari mínim similar a l’alemany. No quadra. Si el context empitjora, podem arribar a taxes d’atur terribles, per això cal destinar tots els recursos i energies a promoure la creació de llocs de treball i per fer-ho cal flexibilitzar”.
LA VANGUARDIA
UN 27% DELS COMERÇOS CATALANS TENEN PROBLEMES DE LIQUIDITAT
Un 27% dels comerços catalans tenen problemes de liquiditat a causa de l’augment del preu de l’energia i un 44% preveu tenir-ne, cosa que porta un 24% a plantejar-se el tancament, mentre que d’altres temen veure’s abocats a reduir la plantilla ifins i tot a no pagar proveïdors, segons una enquesta feta per la patronal PIMEComerç.
EL 9 NOU 
ELS FONS NEXT GENERATION NO ESTAN ARRIBANT A LES PETITES I MITJANES EMPRESES
Mireia Cammany, empresària i vicepresidenta de PIMEC: “Som molt conscients que les micros són un col·lectiu desatès i que sumen una gran part del teixit empresarial total. Estem treballant un projecte per tenir una calculadora de petjada de carboni específica per a ells. I hem d’afinarla molt perquè no és el mateix un despatx, que un taller, una explotació agrícola o uns constructors”.
ARA
EL CONSUM DE GAS A LA GRAN INDÚSTRIA CAU EL DOBLE QUE EN EL CONFINAMENT
Algunes activitats, com les papereres, la indústria de la ceràmica i el ciment o el tèxtil, que també consumeixen molt gas natural per generar calor, “estan amb l’aigua al coll”, comenta Joan Vila, de PIMEC.
EL PUNT AVUI
EL CISTELL D’ANAR A COMPRAR ES DISPARA TOT I EL RECÉS DE L’IPC
PIMEC considera “insuficients” les mesures preses fins ara perquè els efectes sobre la inflació “són limitats”. La patronal destaca que el comportament dels preus sense considerar els productes energètics ni els aliments frescos “es modera menys que l’IPC general”. Per això, reclama intervenir de manera urgent els mercats elèctrics i del gas. 
SEGRE
FRONT COMÚ PER MIRAR DE REACTIVAR L’ECONOMIA I ATURAR LA DESPOBLACIÓ
Agents socials i econòmics de Lleida creen el Fòrum Secore per proposar polítiques de recuperació. Denuncien que Ponent és a la cua pel que fa a inversions. Entre els integrants de la plataforma hi ha PIMEC.
CINCO DÍAS
TODAS LAS CLAVES SOBRE LA FACTURA ELECTRÓNICA Y SU OBLIGATORIEDAD
En España, la factura electrónica solo era obligatoria hasta ahora para las transacciones que realizan las empresas con la Administración pública. Pero con la llegada de la Ley Crea y Crece se espera que entre 2023 y 2024 lo sea para todas las relaciones entre empresas públicas o privadas.
LA VANGUARDIA
L’EXECUTIU ES RESERVA 10.000 MILIONS MÉS PER GASTAR A COMBATRE LA INFLACIÓ
El ministeri d’Hisenda ha enviat a la comissió europea el pla pressupostari de l’any que ve, el document que preveu el full de ruta de la política econòmica estatal, i hi ha preparada una reserva de 10.000 milions per prorrogar les mesures extraordinàries desplegades fins ara i poder-les complementar amb alguna més. Avui dia ja s’han activat més de 30.000 milions per intentar combatre la pujada dels preus.
TOT ECONOMIA
Cañete: “Les grans empreses tenen 83.000 milions impagats, fora de la llei”
Entrevista a Antoni Cañete, president de PIMEC: “Espanya no haurà acabat la seva transició democràtica fins que les pimes no puguin seure al diàleg social d’aquest país amb veu pròpia”.
DIARI MES
PIMEC se reúne en Reus con empresarios del Baix Camp para conocer sus inquietudes
El secretari general de PIMEC, Josep Ginesta, s’ha reunit amb empresaris i empresàries del Baix Camp per parlar del futur immediat en l’àmbit empresarial. Ginesta ha destacat que «és important promoure espais de concertació i diàleg dins del territori per tal que sigui el propi territori el que marqui el camí».
COPE

JOSEP GINESTA: “HEM DE FER AQUELLA FEINA QUE SOVINT NO FEM. SER MOLT PROACTIUS, MOLT PREVENTIUS I PRENDRE MESURES DES D’UN PRIMER MOMENT PER NO HAVER DE FER POLÍTIQUES REACTIVES”

Entevista a Josep Ginesta, secretari general de PIMEC, sobre el dinamisme en al creació d’empreses a Catalunya. A partir del minu 3.10.

RAC1

ÁLEX GOÑI: “LA MAJORIA RESISTEIX A FER ACOMIADAMENTS I MANTÉ ELS LLOCS  DE TREBALL, UN ELEMENT POSITIU QUE NO SABEM FINS QUAN PODREM AGUANTAR”

Declaracions d’Álex Goñi, president de PIMEComerç, a l’informatiu de migdia de RAC1. A partir del minut 9.40.

TV3

PILAR MÍNGUEZ: “ALGUNS JA HAN HAGUT DE PUJAR ELS PREUS I HO HAURAN DE REPERCUTIR DE CERTA MANERA DE CARA A LA FUTURA CAMPANYA DE NADAL”

Declaracions de Pilar Mínguez, directora de PIMEComerç, al programa ‘Planta Baixa’ sobre l’enquesta del petit comerç. A partir del minut 2.45.30.

MATARÓ TV

JOAN PERA: “AL 25% DELS NOSTRES ASSOCIATS SE’LS HAN TRIPLICAT ELS COSTOS ENERGÈTICS, I UN 50% SE’LS HAN INCREMENTAT EN UN 140%” 

Entrevista a Joan Pera, president de PIMEC Maresme – Barcelonès nord, sobre la prova pilot del dispositiu de transició energètica. A partir del minut 4.50.

Les notícies i articles publicades en aquest recull de premsa no responen necessàriament al posicionament de l’entitat.
Open chat
1
Hola!
Podem ajudar-te?