Fixe 877 65 37 30 - Móvil: 633 93 12 83 info@forumcalafell.org
Inicio de Página del Dossier de Noticias
24-10-2022
ACTUALITAT
EL PERIÓDICO 
CANVI CLIMÀTIC I ECONOMIA CIRCULAR: UN NOU PARADIGMA
L ‘aposta per un desenvolupament sostenible i per un futur més ecològic va centrar el debat en una taula rodona organitzada per EL PERIÓDICO que va reunir experts en economia i en nous models de producció. Mireia Cammany, vicepresidenta de PIMEC, va apuntar que «l’economia circular cal fer-la des de totes les empreses, però també per part dels consumidors». Per a Cammany, l’important és completar el cercle.
EL PUNT AVUI
ELS NEXT GENERATION, A E EXAMEN
En el cas de les ajudes a projectes individuals, relata el cap del departament de finançament de PIMEC, Pere Cots, un dels grans problemes és de terminis: “Les primeres convocatòries van estar obertes poques setmanes i no hi havia temps material per preparar tota la documentació i tancar els serrells de l’operació.” Els terminis s’estan ampliant i s’ha establert un calendari que avança les properes convocatòries, però com que la lletra petita de cada oferta va canviant, encara hi ha massa incertesa, destaca Cots.
ARA

“DESÀNIM” EMPRESARIAL PELS FONS EUROPEUS

Les patronals de pimes europees han reclamat canvis a l’executiu europeu. “La Comissió hauria de fer un pensament, perquè no estan funcionant”, diu Jacint Soler director de relacions internacionals de PIMEC. “Tot és molt feixuc i amb criteris difícils de complir”, explica Soler.

DIARI DE TARRAGONA
LA INFLACIÓN DESTRUYE MÁS EMPRESAS QUE LA PANDEMIA EN TARRAGONA
Un último estudio, en este caso de PIMEC, también dibuja la gran incertidumbre: un 50% de las pymes de Tarragona están en riesgo de entrar en pérdidas.
EXPANSIÓN
LAS PLATAFORMAS ‘LOW CODE’ ACTIVAN LA TRANSFORMACIÓN DE LAS EMPRESAS
La irrupción de esta tecnología, que permite que las compañías creen nuevas aplicaciones de forma sencilla y rápida, abre un gran abanico de posibilidades en el marco de la transformación digital.
EL ECONOMISTA 
LA AGENCIA DE LA ENERGÍA PIDE MÁS AYUDAS PARA LAS PYMES
Recomienda usar las mejores tecnologías a cambio de ayudas
EL PAÍS
LA RENTA DE LOS HOGARES YA CAE LA MITAD QUE EN LA GRAN RECESIÓN
La inflación empuja a una pérdida de un 6% respecto de antes de la pandemia
EL PERIÓDICO 
EL DESCUENTO DE LOS 20 CÉNTIMOS COSTARÁ MÁS DE 6.000 MILLONES DE DINERO PÚBLICO
Estimaciones del Gobierno anticipan un impacto presupuestario de 5.752 millones este año y un coste residual de 275 millones el próximo n Aún está en estudio si se mantienen las ayudas a partir de enero
EXPANSIÓN
EL INE CONSTATA QUE LA ECONOMÍA SE ESTANCÓ YA EN EL TERCER TRIMESTRE
El Instituto Nacional de Estadística dice que el avance del PIB nacional entre julio y septiembre quedará en torno al 0%, una cifra que admite que podría ser incluso negativa, lo que abriría la puerta a una recesión en el cierre del año.
LA VANGUARDIA 
LA UE REPENSA ELS VINCLES AMB LA XINA PER REDUIR LA DEPENDÈNCIA ECONÒMICA
Els Vint-i-set es proposen de no repetir amb Pequín els errors de la relació amb Moscou
PÚBLICO
La menor demanda de gas natural agreuja la dependència del sector industrial sobre els combustibles fòssils
El dibuix del sector energètic, vinculat a la demanda de gas natural, el fa Joan Vila, president de la Comissió d’Energia de la patronal PIMEC. El diagnòstic de Vila es constata amb les dades aportades per la companyia Enagás, que mostren com la demanda de gas natural per a usos industrials durant el mes de setembre ha caigut un 40%, el doble que l’abril de 2020, en ple confinament per la pandèmia i en un context d’aturada generalitzada de l’activitat econòmica
EUROPA PRESS
El Govern prepara una actualización superior a 1.300 euros del salario mínimo de referencia catalán
En diciembre de 2019, PIMEC advirtió de que el establecimiento de un salario mínimo para Catalunya de en torno a 1.200 euros podría lastrar la competitividad de la comunidad: “Se tiene que mirar con seriedad y responsabilidad. De entrada, nos preocupa esta posibilidad”, dijo el ahora expresidente de la patronal Josep González.
Open chat
1
Hola!
Podem ajudar-te?