Fixe 877 65 37 30 - Móvil: 633 93 12 83 info@forumcalafell.org
Inicio de Página del Dossier de Noticias
13-10-2022
ACTUALITAT
EL PERIÓDICO
UNAS NO SE IRÁN, OTRAS ESPERAN PARA VOLVER
Antoni Cañete, presidente de la patronal PIMEC: “Deseamos que la cabeza de las empresas que se fueron vuelvan a unirse a sus cuerpo. Espero que a lo largo de 2023 empiecen a producirse regresos”.
EL PUNT AVUI
PANDÈMIA I RESULTATS EMPRESARIALS
Modest Guinjoan, director de l’Observatori de la PIMEC: “L’any de la pandèmia, el 2020, les economies del món van rebre un sotrac important. A Catalunya la caiguda del PIB fou d’un 11,7% amb una xifra molt semblant en els tres grans sectors productius (indústria, construcció i serveis). Un any dolent com aquell va afectar els resultats i la rendibilitat de les empreses catalanes”
DIARI DE TERRASSA
LA COMARCA AMB MÉS EMPRESES A COMERÇ 21
“Atès el context econòmic, enguany aquest projecte pren més rellevància i és excepcionalment bo que els comerços vulguin millorar per tirar endavant els seus negocis. Seguir amb aquest esperit de superació és l’únic que farà canviar el país”, sosté el president de PIMEComerç, Àlex Goñi.
REGIÓ7
PRIMERS SEGELLS DE QUALITAT A RESTAURANTS QUE HAN ASSOLIT L’EXCEL·LÈNCIA ALIMENTÀRIA
L’Ajuntament de Manresa atorgarà avui els primers Segells de Qualitat Sanitària en Seguretat Alimentària per premiar l’excel·lència dels establiments que destaquen per l’alt compliment de les normes i mesures de seguretat alimentària. El nou segell s’ha impulsat des de la regidoria de Ciutat Saludable de l’Ajuntament de Manresa, amb la col·laboració de PIMEC i altres entitats.
SEGRE
BERNAT SOLÉ ES REUNEIX AMB EL PRESIDENT DE PIMEC LLEIDA
El delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Bernat Solé, es va reunir ahir amb el nou president de Pimec, Jesús Torrelles, per repassar alguns dels temes relacionats amb la promoció de l’activitat econòmica de la província.
CINCO DÍAS
NUEVAS AYUDAS DIGITALES PARA PYMES DE HASTA 2.000 EUROS
El Gobierno abrió ayer la tercera y última convocatoria del programa de digitalización de empresas Kit Digital tras publicar en el BOE ayudas por valor de 500 millones de euros para pymes de menos de tres trabajadores.
LA VANGUARDIA
L’FMI SITUA EL DÈFICIT D’ESPANYA PER SOBRE DEL 4% DURANT CINC ANYS
El desacord amb les dades del Govern central és a causa del càlcul de la forta pujada de la despesa de les pensions, que l’any que ve suposarà un 42% de la despesa total dels pressupostos generals.
CINCO DÍAS
EL GOBIERNO MOVILIZA MÁS DE 35.000 MILLONES DE EUROS PARA EVITAR LOS CORTES DE LUZ
El Consejo de Ministros aprobó ayer el Plan de Contingencia Energética, un compendio de 73 medidas y recomendaciones para asegurar la seguridad energética y reducir el consumo en las puertas del próximo invierno. La nueva estrategia, exigida por Bruselas, contempla acciones para los hogares, empresas y el sector público con el objetivo de reducir entre un 5,1% y un 13,5% el consumo de gas hasta mayo de 2023. El plan contempla un kit verde para las pymes que fomente la eficiencia.
EL ECONOMISTA
LA CREACIÓN DE EMPRESAS MARCA MÍNIMOS EN DOS AÑOS
El número de nuevas sociedades mercantiles disminuyó un 6,4% en agosto respecto al mismo mes de 2021, hasta sumar un total de 5.907 empresas, su cifra más baja desde agosto de 2020, en plena pandemia, cuando se crearon algo más de 5.700 sociedades.
EL ECONOMISTA
LA ACTIVIDAD INDUSTRIAL DE LA EUROZONA REPUNTA UN 1,5% EN AGOSTO
En el cálculo interanual, la producción industrial en agosto fue un 2,5% más alta entre los países que comparten la moneda única respecto al mismo mes de 2021, mientras que el incremento fue del 3,5% para el conjunto de los Veintisiete.

TV3

PILAR MÍNGUEZ: “DEMANEM INCLOURE L’ACTIVITAT DELS FOOD TRUCKS EN ELS CANVIS NORMATIUS EN MATÈRIA DE COMERÇ I SEGURETAT ALIMENTÀRIA PER ASSEGURAR-NE EL COMPLIMENT DE FORMA IGUALITÀRIA I INCORPORAR UN TÈCNIC COMARCAL PER FER INSPECCIONS”

Entrevista a la directora de PIMEComerç, Pilar Mínguez, sobre la normativa per a Food Trucks al programa ‘Tot es Mou’. A partir del minut 00.08.

LA XARXA

SILVIA MIRÓ: “QUALSEVOL MESURA DE FLEXIBILITAT ÉS POSITIVA SI GARANTEIX L’EFICIÈNCIA. AMB LA MESURA DELS QUATRE DIES LABORALS NO SEMBLA QUE ES GARANTEIXIN TOTS AQUESTS PRINCIPIS”

Sílvia Miró, directora de l’Àrea de Treball de PIMEC, participa en una tertúlia del programa ‘Fet a mida’ sobre la setmana laboral de quatre dies. Podeu veure el vídeo a partir del minut 24.44.

TELECINCO

FLORENCI NIETO: “MUCHOS COMERCIOS SE HAN VISTO EN LA NECESIDAD DE TENER QUE DECIDIR NO PONER ESTAS PUERTAS PORQUE NO DISPONEN DE FONDOS PROPIOS EN ESTE MOMENTO Y PREFIEREN NO ABRIR LA CALEFACCIÓN”

Declaracions del president de PIMEComerç Tarragona, Florenci Nieto, a ‘El Programa de Ana Rosa’ sobre portes automàtiques a partir del minut 01.24.

MATARÓ TV

JOAN PERA: “HI HA UN 80% D’EMPRESES QUE ES QUEIXEN DE LA DIFICULTAT DEL TRÀMIT ADMINISTRATIU PER ACCEDIR A AQUESTES AJUDES I, PER TANT, AQUESTA PART D’ASSESSORAMENT TAMBÉ SERÀ MOLT IMPORTANT”

Declaracions del president de PIMEC Maresme – Barcelonès nord, Joan Pera, sobre el nou dispositiu de transició energètica empresarial a Mataró a partir del minut 16.38.

Les notícies i articles publicades en aquest recull de premsa no responen necessàriament al posicionament de l’entitat.
Open chat
1
Hola!
Podem ajudar-te?